Reparaties

Een velg beschadigd? En u wil deze graag repareren?

Banden en Velgen Service bezit de juiste vaardigheden om uw velgen weer in topconditie te brengen. Een kromme of gedeukte velg is in de meeste gevallen goed te repareren. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op. Naast het spuiten van velgen kunnen wij ook poedercoaten in RAL kleuren.

Een rechte velg zorgt voor een goede balans, lagere belasting van ophanging en wiellagers. In bijna alle gevallen kunnen beschadigde, ingedeukte of verbogen velgen goed gerepareerd worden. Het repareren van de velgen door middel van lassen geschiedt met een goed resultaat! Het vervolgens richten van de velg, door middel van een speciale richtbank geschiedt met een nauwkeurigheid van ≤0,4 mm, zodat de velg uiteindelijk weer binnen de toleranties in balans is.

Een kromme velg is bovendien erg gevaarlijk. Het wiel wordt niet meer gelijkmatig ondersteund omdat het zijn ronde vorm heeft verloren. Kromme of verbogen velg(en) zijn zeer slecht voor iedere auto. Enkele nadelen zijn:

 • ▰  Uw auto heeft een hoge belasting.
 • ▰  Zeer slecht voor de ophanging van de auto, op lange termijn gaan schokdempers stuk.
 • ▰  Zeer slecht voor de wiellagers.
 • ▰  Uw banden slijten verkeerd af (kartelvorming).


 • Kenmerken van kromme velgen:

  • ▰  Trillingen in het stuur.
  • ▰  Trillingen in uw stoel.
  • ▰  Uw gehele auto trilt of hobbelt bij een bepaalde snelheid.  Kosten

  Het standaard richten van een velg kost circa € 65,00 excl. BTW. Een definitieve, vrijblijvende prijsindicatie van de defecte velg(en) kan pas afgegeven worden nadat de te repareren velg(en) geïnspecteerd is (zijn). Bij het ter reparatie aanbieden van één of meerdere velg(en) wordt tevens een indicatie afgegeven wanneer de velg(en) gereed is (zijn). Banden & Velgen Service Sittard probeert natuurlijk elke velg te repareren, maar niet elke schade is te repareren. Je krijgt hierover een eerlijk advies.

De schade

Afdraaien/ randpolijsten

Lassen

RichtenNeem voor meer informatie of eventuele andere werkzaamheden contact met ons op.

Contact

Nieuwstadterweg 8
           6136KN Sittard

046- 458 67 84

06 12 99 57 33

di - vrij 9:30 tot 16:30

info@bvs-sittard.nl