Banden

Het uitzoeken van de juiste banden is niet zomaar gebeurd, er wordt gekeken naar het type voertuig, het rijgedrag en uw veiligheid. Dit gecombineerd met onze ervaring en deskundigheid zorgen ervoor dat uw voertuig veilig en duurzaam rijdt.
Bijna alle banden zijn alleen op aanvraag verkrijgbaar. Neem contact op voor meer informatie.

Zomerbanden

Bij zomerbanden kijken wij zorgvuldig naar wat onze klant nodig heeft. Zomerbanden waren een aantal jaren geleden beter bekend als “normale” autobanden. Sinds de opkomst van de winterband worden de verschillen tussen zomer- en winterbanden echter steeds belangrijker. De grootste verschillen zijn het profiel en de rubbersamenstelling. Met name deze rubbersamenstelling zorgt ervoor dat het rijden van zomer- en winterbanden aan te bevelen is.

Winterbanden

Verschil in weersomstandigheden vergen veel van uw banden. In de winter bieden winterbanden dan ook een verbeterde grip op de weg, is uw remweg korter en heeft u minder kans op ongelukken bij nat en winters weer.

Vierseizoenenbanden

Rijdt u weinig kilometers, maar wilt u toch extra veiligheid bij winterse omstandigheden? Dan is een vierseizoenenband misschien een goed alternatief. Een vierseizoenenband, ook wel allseason-, allweather-, of fourseason band genoemd, is altijd een compromis tussen een winter- en een zomerband. Deze banden zijn met name geschikt voor mensen die minder dan 10.000 kilometer per jaar rijden en niet met hun auto op wintersportvakantie gaan. Door het rijden op vierseizoenenbanden hoeft u niet twee keer per jaar uw banden te verwisselen.

Bandenopslag

Voor zowel bedrijven als particulieren bieden we de mogelijkheid om bij ons intern banden en/of velgen op te slaan. Dit alles om onze klanten ruimte en tijd te besparen.
De kosten hiervoor bedragen €7,50 incl. BTW per wiel per seizoen.

Contact

Nieuwstadterweg 8
           6136KN Sittard

046- 458 67 84

06 12 99 57 33

di - vrij 9:30 tot 16:30

info@bvs-sittard.nl